Het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van De Mandemakers Groep bevindt zich in Waalwijk. Het gebouw dat in mei 2008 opgeleverd werd, bestaat uit een kantoor van 15.000 m2 en een distributiehal van 42.000 m2.

De filosofie achter het interieurontwerp is om tegelijkertijd zowel het kwaliteitsbesef als de diversiteit van DMG te profileren. Het entreegebied is een supertransparante ruimte van glazen wanden en een glazen plafond dat tot de derde verdiepingsvloer van de belendende kantoren reikt. Het gebouw bevat, naast alle reguliere zaken die je mag verwachten, ook een fitnessruimte, een kinderdagverblijf en een bruin café.

DMG is een dynamisch bedrijf met een eveneens dynamisch programma van eisen. Het interieurontwerp is in gesprekken tussen interieurarchitect en opdrachtgever steeds verder gegroeid. Door het stellen van hoge eisen en met oog voor detail is een origineel kantoor ontstaan waarin materialen van topkwaliteit zijn gebruikt.

In de distributiehal staan de keukens opgesteld in smalle ‘parkeerplaatsen’ die met gele lijnen op de betonnen vloer zijn afgetekend, allemaal voorzien van een nummer en barcode. De keukenkastjes, het werkblad, plinten en de inbouwapparatuur van verschillende leveranciers worden hier verzameld totdat de keuken compleet is. Elke week worden er zo'n 1.100 keukens afgeleverd.

 

Locatie 
Gragtmansstraat 3
Waalwijk

Opdrachtgever 
De Mandemakers Groep

Vloeroppervlakte 
57.000 m²

Oplevering 
2008

Fotografie 
Ruud Peijnenburg

Ga naar de projectpagina voor meer informatie over de architectuur van De Mandemakers Groep.