Mapscape is een van ‘s werelds grootste onafhankelijke aanbieders van softwarediensten voor de automotive navigatie-industrie. Zij engineeren complexe software die cruciaal is voor de productie van digitale navigatiekaarten.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven aan de Luchthavenweg, een voormalig kantoorpand gebouwd in de jaren 90 op steenworp afstand van Eindhoven Airport. Het gebouw werd indertijd ontworpen door VAN AKEN. Het kenmerkt zich door zijn donkere gevel in combinatie met grote vlakken spiegelglas en wordt ook wel de Black Box genoemd.

VAN AKEN werd gevraagd voor de herinrichting en het interieurontwerp van het pand voor 85 medewerkers, binnen een horizontale organisatiestructuur. Bij Mapscape werkt men samen met ‘scrum’, een flexibele manier om (software)producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende (software) producten opleveren.

In het interieurontwerp is het van belang dat deze scrumteams op een goede manier samen kunnen overleggen en individueel kunnen werken. Daarnaast is het kantoor voorzien van een aantal aanvullende meetingrooms, kantoortuinen, management kantoren, een bedrijfsrestaurant en boardroom. Kaartmateriaal is een rode draad door de werkzaamheden van Mapscape. Dit is door de interieurontwerper vertaald naar het interieur, dat een stedelijk en industrieel karakter heeft gekregen.

Locatie
Eindhoven

Opdrachtgever
Mapscape

Vloeroppervlakte
2.540 m²

Oplevering
2014

Fotografie
Stijn Poelstra