Samen met Rabobank Nederland is er door de Waalwijkse bank en de interieurarchitect een programma van eisen opgesteld dat een uitspraak doet over de praktische wensen over het interieurontwerp in hun nieuwe gebouw. Een belangrijk onderdeel binnen het interieur van de nieuwe bank is de bankhal, een openbaar gebied van ca. 1.200 m² wat een diversiteit aan functies huisvest en het kloppend hart is van het gebouw. In dit gebied vindt men onder andere de receptie, een aantal servicedesks en spreekkamers, maar ook een werkcafé en instructieruimtes.

Het uitgangspunt van het ontwerp is het vertalen van de identiteit van Rabobank Waalwijk naar het interieur. In de plattegrond is het doseren van de balans tussen ‘Brabant’ en ‘bank’ eenvoudig mogelijk. Bij binnenkomst worden bezoekers ontvangen in een interieur in Brabantse sfeer, met een receptie die eruit ziet als een gezellige keuken met een bijbehorende keukentafel als ontvangstpunt. Vanuit het wachtgebied heeft de medewerker die zijn bezoek ontvangt de mogelijkheid om hem of haar veel Brabant en een beetje bank te laten ervaren (spreekkamers aan de kant van Waalwijk / De Winterdijk). Naarmate je de plattegrond volgt tegen de klok in wordt het gehalte ‘Brabant’ minder en ‘Bank’ meer. Dit eindigt in de spreekkamers met een zakelijke touch aan de A59-zijde. Het eindresultaat is een zakelijk interieurontwerp met een lichte Brabantse touch.

Het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank De Langstraat in Waalwijk staat naast het gemeentehuis, direct langs de A59 aan de Taxandriaweg. De bouw is eind februari 2016 gestart. Op 14 februari 2017 heeft de bank zijn intrek in het nieuwe pand genomen. Het kantoor heeft een BREEAM Excellent certificaat verkregen.

Locatie
Taxandriaweg
Waalwijk

Opdrachtgever
Rabobank

Vloeroppervlakte
4.000 m2

Oplevering
2017

Fotografie
Studio Piet Pulles en VAN AKEN

BREEAM Excellent

Ga naar de projectpagina voor meer informatie over de architectuur van Rabobank De Langstraat.