Bij het interieurontwerp van het nieuwe Financieel Adviescentrum van Rabobank Apel­doorn en Omgeving is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De parketvloeren in het interieur zijn van bamboe en het tapijt, dat is vervaardigd van gebruikte vezels, wordt later weer verwerkt tot nieuw tapijt. Ook het kantoormeubilair heeft een recyclinggarantie. Het meubilair in het multifunctionele bedrijfsrestaurant is gemaakt van gerecyclede petflessen. Verder is de lokale betrokkenheid van de Rabobank duidelijk herkenbaar in het interieur design.

Ontvangstfunctie
De vergader- en adviesruimten rondom de ontvangsthal zijn op advies van de interieurarchitect ingericht in een laagdrempelige huiselijke sfeer. Op de begane grond is ook een ruim bedrijfsrestaurant gerealiseerd. In de oorfauteuils kan men met meer privacy met klanten lunchen. Doordat hier gebruik gemaakt is van verrijdbare tafels en verrijdbare ruimtescheiders met bamboe is het interieur van het restaurant eenvoudig om te vormen tot een auditorium voor 200 gasten.
De aanwezigheid van de bar kan zichtbaar gemaakt worden door de bij deze bar behorende statafels in de ruimte te plaatsen. De free-flow uitgifte van de bedrijfskeuken kan eenvoudig afgescheiden worden van het auditorium door middel van een gordijn.

Kantoorfunctie
De verdiepingen van het gebouw zijn ingericht als kantoor. Aan de zuidgevel van het gebouw zijn alle kleinere ruimten verzameld. Het betreft hier vergaderruimten, archieven, facilitaire ruimten en toiletgroepen, managerskantoren en concentratiewerkplekken. Hierdoor was het mogelijk grote open kantoorvloeren in te richten, waar in afdelingsgroepen wordt gewerkt. De dynamische organisatie van de Rabobank vraagt om flexibiliteit. Er is bewust gekozen het hele interieur te voorzien van uniforme werkplekken. Doordat de werkplekken door middel van een slinger eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn, kunnen deze door in deeltijd werkende collega’s worden gedeeld. En omdat er geen vaste scheidingen tussen de afdelingen zijn, is het heel eenvoudig capacitaire wijzigingen door te voeren. In de open ruimte tussen de afdelingen zijn worksofa’s geplaatst om informeel werkoverleg te voeren.

Directieverdieping
Op de 6e verdieping zijn de directiekantoren en de boardroom ingericht. Er is hier gekozen voor representatief meubilair in het interieurontwerp, de overige afwerkingen zijn gelijk aan de rest van het kantoor. Ook is op deze verdieping de meer privacygevoelige afdeling Personeel & Organisatie ondergebracht.

Locatie 
Europalaan
Apeldoorn

Opdrachtgever 
AM Vastgoedontwikkeling

Vloeroppervlakte 
7.680 m²

Oplevering 
2011

Fotografie 
Stijn Poelstra

Ga naar de projectpagina voor meer informatie over de architectuur van Rabobank Apeldoorn.