De Philitelaan is onder constructie. De strook grond aan het spoor is momenteel één van de plaatsen van nieuwe ontwikkelingen op Strijp-S. Deze nieuwe stadswijk heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld tot een hippe plek waar men wil wonen en werken.

VAN AKEN werd uitgenodigd in competitie een ontwerp te maken voor een woontoren. De opdrachtgever wenst een stedelijk icoon, met een internationaal georiënteerde beleving. De toren moet onderdak bieden aan 2.000 m2 commerciële functies en ongeveer 17.000 m2 woonruimte. Bij de hoogte wordt gedacht aan 90m. 

In het gepresenteerde ontwerp is gekozen voor een scheiding in grootte van de appartementen: de Business suites (small) in de plint, dichtbij de voorzieningen in de lobby. In het middenstuk de Traditional suites (medium) en verder omhoog de Friends suites(large) en de Deluxe suites (extra large) met een verbluffend uitzicht over Eindhoven. Het mooi vormgegeven atrium staat garant voor reuring en dynamiek op het maaiveld.

De diversiteit van de vraagstelling en het in het beeldkwaliteitplan met zoveel woorden gevraagde 'sculpturale beeld' hebben geleid tot de gelede vorm van het gebouw. VAN AKEN kiest er ook voor veel hoger te gaan: 126m. Bovenin wordt een spectaculaire ruimte gepland. Eindhoven heeft recht op een skybar!

 

Locatie
Philitelaan
Strijp-S Eindhoven

Opdrachtgever
Spoorzone BV